Domain foglalása „valami.hu”

Domain foglalása – hogyan érdemes választani?

.hu végződésű domain foglalása az adatok szerint(2016-05-01) : 686.782 bejegyzett domain-nél tartott. Domain ellenőrzését a legnagyobb biztonsággal az Internet Szolgáltatók Tanácsa oldalán tudod elvégezni.

Bármilyen online tevékenységet szeretnél indítani első lépés a megfelelő DOMAIN név kiválasztása és lefoglalása. Én a Magyar Hosting Kft. oldalát javaslom foglalásra.

Ma már nagyon nehéz olyan domain nevet foglalni, ami épp az általad elképzelt tevékenység egyszavas, tömör kifejezése legyen. Az esetek 99%-ban foglaltak már.

Van előnye, ha az ideális kulcsszavad a domain neved, de a ha van szándékod és időd akkor a keresőoptimalizálás lépésit végigcsinálni akkor bármilyen domain foglalása megoldás lesz.

A konkrét kiválasztásnál szerintem a legfontosabb szempont, hogy érhető név legyen, ne kelljen betűzni, magyarázatot fűzni hozzá.

A domain nevek hosszát elsősorban az érthetőség határozza meg.

Egyéb marketing szempontok szerint persze még mindig ideálisabb a 5-10 karakteres domainnév.

Az ékezetes domain-nek még a magyar nyelvi sajátosságok miatt sem igazán terjedtek el. Egy szempont lehet, hogy azért foglalod le, hogy a konkurenciát ne bitorolja. Ugyan ez miatt szoktam javasolni a .com, .net illetve a .eu domain lefoglalását is. A Magyar Hosting Kft. nemzetközi domain neveket is tudsz foglalni.

Ha bármilyen kérdésed maradt még a domain foglalással kapcsolatban akkor írj bátran.